zondag 14 september 2014

Het is weer spinnen tijd

Spinnen webben zijn weer overal te vinden in deze tijd van het jaar. Zij inspireren mij altijd enorm en voeden mijn ‘magische kijk’ op de wereld. Vooral in een bepaalde lichtval betoverd een web mij en kan ik niet anders dan stil staan, stil zijn, kijken en leren. Ik deel deze ‘kijk’ graag en hoop dat ik hiermee jouw ‘magische kijk’ inspireer.

Een web herinnert mij aan ons eigen levens web. Hoe heb je je levensweb geweven? Wat is er spontaan in jouw web gevlogen aan inzichten, creativiteit en andere cadeautjes die zomaar in je leven opdoemde? Wat is er in jouw levensweb blijven kleven aan ‘zaken’ die nog verteerd dienen te worden? Is je web flexibel genoeg om heftige wind, regen en andere stormen te overleven? Of zijn er gaten geslagen door diezelfde heftige stormen in jouw leven? Hoe kan je het web weer repareren? Repareren vanuit het basis chakra en daarvandaan naar alle andere chakra’s toe, net zoals een spin een draad spint vanuit zijn achterlijf.  Welke verbindingsdraden hebben deuken opgelopen? Welke verbindingsdraden dien je los te laten of te vervangen? Hoe kan je los laten? Dien je eerst te verteren om het stukje bij beetje los te kunnen laten en plaats te kunnen maken voor iets nieuws? Of kan dat meteen in een hele sprong door een gat in het web met liefde te repareren?  Of misschien dient de pijn of verdriet die je kan opdoen in het leven eerst voorzichtig ingewikkeld te worden in zijdezachte draden van gesponnen liefde voordat je in staat bent om los te laten? Of dien je een nieuw verworven kwaliteit in diezelfde draden liefdevol in je systeem in te wikkelen zodat het kan integreren in je leven?

Sta je in het centrum van je web of sta je aan de zij lijn? Hoe zou je jouw levensweb graag zien? Wat is er voor nodig om dat voor elkaar te krijgen? Kun je veel overzien vanuit het centrum of zie je een stukje van de puzzel via de zijlijn? Hoe houdt jij de verbindingsdraden bij elkaar? Op een natuurlijke, rustige manier? Of op een krampachtige manier die alles onder controle wil houden? Of is het weven van verbindingsdraden moeilijk en pijnlijk voor je? Durf jij er op te vertrouwen dat jouw web sterk en flexibel genoeg is en dat het je zal brengen wat je nodig hebt in het leven?  Te vertrouwen op het netwerk dat je zelf geweven hebt? Ongeacht alle stormen en chaos die op jouw web kunnen komen afstormen?

Er zijn geen foute antwoorden op deze vragen. Alle antwoorden zijn een weg een richting of een mogelijkheid om verder te groeien op je eigen unieke pad. Jij kiest de richting, in een tempo dat bij jou past. Jij kiest welk web je weeft.
Daarom is het zo inspirerend om eens stil te staan bij zo’n prachtig geweven kunstwerk. Juist nu het spinnen tijd is, is de energie extra krachtig aanwezig om ons te ondersteunen bij het weven of het ‘bekijken’ van ons eigen web en het openstellen van onze ‘magische kijk’.

Liefs,
Rachel

Copyrights by Rachel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten